Lajčak stigao na Kosovo

Vesti 01. mar 202119:28 > 19:35 0 komentara

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, stigao je na Kosovo, čime je započeo posetu Zapadnom Balkanu tokom koje će ove nedelje posetiti i Beograd i Podgoricu, javio je portal KoSSev. Mediji javljaju da je prvi sastanak na Kosovu sa pobednikom na nedavno završenim izborima Aljbinom Kurtijem, odnosno Samoopredeljenjem već počeo, a za sutra ujutru zakazan je sastanak sa v.d. kosovskog predsednika Vjosom Osmani.

Portal navodi da je nakon toga je predviđena konferencija za medije.

Na Kosovu će Lajčak boraviti od 1. do 3. marta, potom u Srbiji 3. i 4, i Crnoj Gori – 4. i 5. marta.

Kako je saopšteno iz EU, tokom svog boravka u regionu Lajčak će se sastati sa političkim liderima u Prištini, Beogradu i Podgorici.

Lajčakova poseta usledila je nakon višemesečne pauze u briselskim razgovorima, pada kosovske vlade, ali i održanih kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora na kojima je ubedljivu pobedu odnelo Samoopredeljenje.

Lajčak je pre nekoliko dana najavio svoj boravak u regionu, ali i ponovio poruku koju je dan nakon izbora na Kosovu uputila Evropska unija – da očekuje nastavak dijaloga ubrzo nakon formiranja kosovske vlade, naveo je KoSSev.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!