Lajčak: Nastavljamo razgovore o registarskim tablicama 13. maja u Briselu

Vesti 29. apr. 202214:33 > 14:332 komentara
Podeli:
Izvor: Armend Nimani/AFP

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine najavio je nastavak razgovora o registarskim oznakama.

„Drago mi je što mogu da saopštim da smo se posle mojih jučerašnjih i današnjih konsultacija sa dva glavna pregovarača dogovorili da nastavimo razgovore o pronalaženju trajnog rešenja za pitanje registarskih tablica u Briselu 13. maja“, naveo je Miroslav Lajčak na Tviter nalogu.

Tenzije u vezi sa tablicama na severu Kosova iz septembra prošle godine završene su privremenim dogovorom u Briselu. Tada je dat rok od šest meseci za pronalaženje trajnog rešenja. Taj rok je istekao 21. aprila.

Tog dana nije postignut nikakav dogovor u vezi sa registarskim tablicama, što je na Tviteru i potvrdio Miroslav Lajčak. I zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi kazao je je da sastanci u Briselu nisu rezultirali bilo kakvim dogovorom sa Srbijom. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je, nakon sastanaka u Briselu, da sporazum oko registarskih tablica Srbije i Kosova ostaje na snazi dok se ne pronađe trajno rešenje

Petković je demantovao Bisljimijeve izjave da nema nikakvog sporazuma oko registarskih tablica i istakao da je sporazum od 30. septembra 2021. godine još uvek na snazi. "To je potvrdila i EU i gospodin Lajčak. To znači da do pronalaženja trajnog rešenja na visokom nivou, režim stikera se nastavlja", rekao je Petković novinarima nakon tog sastanaka.

Komentari

Vaš komentar