Laban: Surova činjenica da mlađi, a nevakcinisani pacijenti umiru brže

Vesti 21. jul. 202111:0878 komentara
Podeli:
Izvor: N1

"Surova je činjenica da mlađi, a nevakcinisani pacijenti umiru brže", rekla je načelnica Odeljenja intenzivne nege bolnici u Batajnici Marija Laban.

Statistika pokazuje da je broj obolelih od kovida kojima je neophodna hospitalizacija i onih sa najtežom slikom značajno manji nego pre masovne imunizacije, ali to ne znači da je kod nevakcinisanih bolja klinička slika, upozorila je direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević, i naglasila da su naročito ugroženi mladi ljudi.

povezane vesti

Adžić Vukičević i drugi lekari iz kovid bolnice u Batajnici su za današnje Večernje novosti rekli da je među zaraženima najviše mladih ljudi koji iz najrazličitijih razloga nisu želeli da prime vakcinu.

„Surova je činjenica da mlađi, a nevakcinisani pacijenti umiru brže“, rekla je načelnica Odeljenja intenzivne nege u toj bolnici Marija Laban, i objasnila da njihov imunološki sistem reaguje brže i burnije, što je nekada fatalno, uprkos svom trudu i najskupljim lekovima.

Laban je oštro kritikovala lekare koji šire teorije zavere i bapske priče o koronavirusu.

„Ne mogu da shvatim šta je njihov motiv, možda prodaju ‘čudesne preprate’ koje leče sve bolesti. Ti nedgovorni ljudi, primitivni i neprosvećeni, trebalo bi da odgovaraju zbog štete koju izazivaju“, poručila je Laban.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar