Kusturica: Pod okriljem korone se dešavaju krupne stvari, svet u ogromnom lomu

Vesti 14. maj 202120:45 > 20:47 41 komentara
Alberto PIZZOLI/AFP

Govoriti o promeni Ustava, odnosno o promeni ili primeni Zakona o istopolnim brakovima, znači isto što i zanemariti činjenicu da se, pod okriljem korone, dešavaju krupne stvari, koje pokazuju da je čitav svet u jednom ogromnom lomu, ocenio je reditelj Emir Kusturica.

„Nije problem da homoseksualci dobiju socijalnu dimenziju, kako oni kažu, da nasleđuju jedan drugog, da dobiju ona prava koja imaju i drugi, nego je problem što je to samo deo jednog ogromnog lomljenja i kršenja uslova koji određuju socijalni život u Srbiji, i ne samo u Srbiji nego i šire“, ocenio je Kusturica za portal koalicije „Za prirodnu porodicu“.

„Rio Tinto je jedan od najvećih svetskih zagađivača i jedna od najštetnijih velikih kompanija koje mogu da dođu u Srbiju i da eksploatišu rudu litijuma, a znamo da se to radi na vrlo prljav način, ali je problem još veći u tome što je to još jedan dokaz o lomu i velikoj promeni koja se pod koronom obavlja, a to je široko otvaranje vrata velikim korporacijama“, naveo je Kusturica.

Prema njegovim rečima, ulazimo u fazu liberalnog kapitalizma gde država gubi svoju moć i gde korporacije ulaze direktno tamo gde mogu i gde im se otvori prostor.

„Sve ovo što nam se dešava i sve što hoće da ozakone nije samo ono o čemu se govori, nego je taj svet, koji obavlja te promene, u jednom jurišnom zamahu koji hoće da nam promeni ne samo srce, nego i dušu, hoće da nam promeni socijalno biće, hoće da nam ukine slobodu koju smo imali i da nas dovede do toga da uvažamo jedan za drugim zakone koji urušavaju pravoslavnu kulturu“, zaključio je Kusturica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare