Kurti sledeće nedelje u Briselu, neće se sastati sa Vučićem

Vesti 21. apr 202114:43 0 komentara
REUTERS/Laura Hasani

Premijer Kosova Aljbin Kurti tokom sledeće nedelje posetiće Brisel i tom će se prilikom susresti sa visokim zvaničnicima Evropske unije, izjavili su iz Vlade Kosova. Iz Vlade Kosova kažu da tokom te posete neće biti sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kako su javili kosovski mediji.

„Premijer Aljbin Kurti sredinom sledeće nedelje će posetiti Brisel, gde će se sastati predstavnicima institucija Evropske unije. Neće biti sastanka premijera Kurtija i gospodina Vučića“, rekao je za Koha net portparol vlade Perparim Krieziu.

Poslednji sastanak na najvišem nivou između predstavnika Kosova i Srbije je bio u septembru prošle godine, kada su se sreli predsednik Vučić i bivši premijer Kosova Avdulah Hoti.

Prištinski portal gazetablic.com objavio je sinoć, pozivajući se na međunarodne izvore, da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sledeće nedelje sastati u Briselu.

Prema navodima portala, u Brisel će prvi otputovati Vučić, a posle njega u Briselu će boraviti i kosovski premijer Aljbin Kurti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!