Kurti: Napade u Zubinom Potoku i Zvečanu izvršili pojedinci koje podržava Srbija

Vesti 25. sep. 202113:12 > 13:1620 komentara
Podeli:
Brisel, 15.06.2021. - Predsednik Srbije Aleksandaa Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti, Žozep Borel EU dijalog Beograd i Priština Miroslav Lajčak Dijaloga Beograd-Pristina, Briselu. Pregovori, kosovo, dijalog
Izvor: N1

Preliminarni rezultati istrage ukazuju na to da požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku nije bilo slučajan već da je namerno izazvan, izjavio je kosovski premijer Aljbin Kurti.

On je ponovio navode policije – da su u zgradi Centra za registraciju vozila u Zvečanu bačene dve ručne bombe, te dodao da, na sreću, one nisu eksplodirale.

„Pojedinci ili grupe čije kriminalne aktivnosti ugrožavaju vladavinu prava i javni red, napadaju našu državu i remete mir. Njih ohrabruje i podržava Srbija, tačnije, tamošnji autokratski režim“, kazao je Kurti, a prenosi Kossev.

Dodao je i da zvanični Beograd koristi Srbe na Kosovu kako bi se izazvao ozbiljan međunarodni sukob.

„Takvo podmetanje požara i zločinci koji to rade neće se tolerisati“, rekao je Kurti.

Poručio je da je Kosovska policija je profesionalna institucija koju svi moraju poštovati.

„Pozivam građane, posebno Severno od Ibra, bilo da su Srbi, Albanci, Bošnjaci ili Romi, da ostanu mirni i sarađuju sa institucijama Kosova“, poručio je Kurti na Fejsbuku.

Podsetimo, KoSSev portal izvestio je ovog jutra o požaru koji se dogodio u zgradi Opštine Zubin Potok. Kako su potvrdili iz vatrogasne stanice u ovoj opštini, u požaru su izgorele dve kancelarije, te tek treba da se utvrdi uzrok požara.

Međutim, ubrzo se oglasio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, koji je saopštio da su nepoznate osobe zapalile prethodne noći Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, kao i da je ujedno izvršen napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

Kosovska policija regiona Sever potom je iznela nove detalje, navodeći da su u zgradi Intel u Zvečanu, gde se nalazi Centar za registraciju pronađene dve eksplozivne naprave koje je potom i uništio EOD tim.

Komentari

Vaš komentar