Kuda idu mladi sa Limana: Opozicija kaže – zloupotreba koju „diriguje“ SNS

Vesti 03. sep 202119:38 > 19:50 70 komentara

Zašto marširaju mladi u Novom Sadu, pod čijom dirigentskom palicom i ko to noću farba zgrade u srpske trobojke? Dok opozicija optužuje naprednjake da vrše represiju nad građanima Novog Sada jer nisu zaboravili izborni poraz na Limanu, vlast poručuje - dajte dokaze.

Sa likom predsednika države i transparentom „Nema predaje“ krenuli su mladi Limana u šetnju. Kuda i zbog čega, još se ne zna. Jedino poznato da je šetnju povela Unija mladih Novog Sada.

„Odbori SNS-a u različitim gradovima imaju Unije mladih, a i Unija mladih u Novom Sadu je u nekoliko navrata imala neke javne istupe u kojima se uglavnom obraćala novosadskoj opoziciji. Tako da možemo da pretpostavimo da je u pitanju Srpska napredna stranka, jer su tu bili i aktivisti vladajuće stranke u Novom Sadu“, kaže novinar Radija 021 Zoran Strika.

POVEZANE VESTI

Pored stranačkih aktivista u maršu su učestvovali i maloletnici koji su za to dobili po 1.500 dinara, tvrdi opozicija. Zbog toga traži hitnu reakciju Tužilaštva.

„Među mladima koji su šetali na Limanima prepoznati su mnogi lokalni srednjoškolci i navijači, ne samo iz tog dela grada“, saopštio je Gradski odbor SSP-a.

„Novosadska policija je dužna da obavesti i državne službe koje se bave zaštitom dece i maloletnika i čitavu javnost o tome ko su organizatori i sa kakvim motivima su poveli zloslutni marš“, navode iz Gradskog odbora DS-a.

Cilj je da se građani zastraše, smatraju u Antifašističkom savezu Vojvodine. Podsećaju i da Liman nije slučajno izabran jer su upravo u tom naselju pre nekoliko meseci na izborima za mesne zajednice građani porazili naprednjake.

„Ovde se pokazuje da postoji gruba politička sila i volja koja ne želi da prizna nikakav poraz, pa čak ni poraz koji je stigao od neposrednih komšija. Znamo, mesnu zajednicu dobijaju oni koji izgrade najbolje odnose sa komšijama, odu od vrata do vrata, iznesu probleme koji bi eventualno hteli da reše“, kaže Duško Radosavljević iz Antifašističkog saveza Vojvodine.

Na listi problema građana Limana od 23. avgusta jesu i prekrečene fasade zgrada. I to u bojama srpske zastave. Grafiti su rađeni noću, tvrde stanari, i to bez njihove saglasnosti. Zbog toga su slučaj prijavili policijskoj upravi u Novom Sadu.

„Kako se ne radi o pojedinačnom slučaju farbanja fasada na nekoliko zgrada, već o organizovanom i planiranom uništavanju zajedničke imovine građana, molimo vas da preduzmete aktivnosti u cilju utvrđivanja počinalaca. Ovakve aktivnosti bez saglasnosti građana su pre svega nezakonite i predstavljaju nepristojno, drsko, bezobzirno ponašanje kojim se oštećuje imovina“, naveli su stanari.

Za srpske trobojke na limanskim zgradama za sada niko nije preuzeo odgovornost. Srpska napredna stranka negirala je da stoji iza iscrtavanja grafita i pozvala one koji ih za to optužuju da dostave dokaze.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare