Kuč o svakodnevnim dojavama o bombi: Koordinisana akcija profesionalaca

Vesti 17. mar. 202217:09 > 18:1826 komentara
Podeli:
Izvor: Dimitrije Ostojic/Shutterstock

Ekspert za bezbednosti civilnog vazduhoplovstva Milan Kuč rekao je za N1, komentarišući svakodnevne dojave o bombi u avionima Er Srbije na letu za Moskvu, da se radi o koordinisanoj akciji i da nije reč o pojedincima, već isključivo o profesionalcima koji poznaju sistem bezbednosti civilnog vazduhoplovstva.

Policija je utvrdila da je i današnja dojava o bombi u avionu, koji je iz Beograda trebalo da poleti ka Moskvi, bila lažna.

„Svaka lažna dojava, bilo da se radi da se vazduhoplov nalazi na zemlji ili u letu, zahteva aktiviranje plmna za delovanje u vanrednim situacijama. To itekako košta državu. To je širok spektar mera i samo aktiviranje plana košta. Posebno košta avio prevozioca, svaki ima svoje slotove, jer avion je trebalo u određeno vreme da bude u Moskvi i da se vrati na početnu destinaciju odakle se dalje planira njegova upotreba“, kaže Kuč.

PROČITAJTE I:

On smatra da se očigledno radi o ljudima koji poznaju sistem, što vidi kao jednu vrtsu pritiska na aviokompaniju i državni vrh da izvrši uticaj da se smanje ili ukinu letovi ka Rusiji.

"Srbija je jedina evropska zemlja koja drži svoje nebo otvorenim za letove ka Rusiji. Sa druge strane imamo situaciju da avioprevoznik jedne od članica NATO ima desetinu puta više letova ka Rusiji i nema nikakvih destrukcija i akcija da se to spreči, tako da se ovo može tretirati kao koordinisana akcija. Da li će organi identifikovati počinioce - ja u to sumnjam, s obzirom da dojave dolaze sa prostora koji je zahvaćen ratnim sukobima i nije realno očekivati da se izvršioci identifikuju. Imamo niz međunarodnih konvencija koje tretiraju ove radnje kao nezakonite, ali nije realno da u ratnim uslovima državni organi Srbije imaju domet", rekao je Kuč.

Na pitanje da li svaki poziv mora da se proveri, Kuč kaže da svaki poziv zahteva aktiviranje plana za reagovanje i celog aparata.

"Koliko god je poziva, uvek će se aktivirati ceo sistem. Jer kad stiže dojava nije poznato da li je lažna ili stvarna dok se ne sprovedu procedure.Putnici su bezbedni, mogu da kažem da se na beogradskom aerodromu koristi visoko sofisticirana oprema za kontradiverzoni pregled, ali procedure zahtevaju da bez obzira na sve mere koje se sprovode pre, ukoliko dođe do dojave mora doći do aktiviranja aparata i mora se izvršiti pregled", pojasnio je Kuč.

Kada je u pitanju bespilotna letelica koja se srušila u Zagrebu, on kaže da je neshvatljivo da jedan leteći objekat, sa gabaritima borbenog aviona, bude neprimećen u vazdušnom prostoru NATO sat vremena.

"Logično bi bilo da se u najkraćem vremenu aktivira odbrambeni sistem NATO, reaguje komanda i da se on prizemlji ili obori. Zakazao je ceo odbrambeni sistem", zaključuje Kuč.

Komentari

Vaš komentar