Ksenija Pavkov dobitnica nagrade UNS-a za priču o radnicima iz Vijetnama

Vesti 21. dec 202114:11 > 15:38 17 komentara

Novinarka TV N1 Ksenija Pavkov dobitnica je godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije "Laza Kostić" u kategoriji vest i izveštaj, za priču o životu i radu vijetnasmskih radnika angažovanih na izgradnji fabrike guma "Linglong" u Zrenjaninu.

U obrazloženju žirija navodi se se da je Ksenija Pavkov prva koja je televizijskom kamerom zabeležila kako žive i rade vijetnamski radnici u Zrenjaninu, a posebno se ističe njena novinarska sposobnost da do svojih sagovornika izvuče istinu i emocije, što je rezultiralo brojnim reakcijama domaće i strane javnosti.

POVEZANE VESTI:

„Ovo je za mene bilo veliko iznenađenje, ja sam prvo saznala da sam dobila nagradu, pa tek onda da sam kandidovana. Ne mogu da kažem da nisam vrlo, vrlo srećna zbog ovoga, jer ovo je priča koja je meni bila važna ne samo na profesionalnom, nego i na ličnom nivou, i ono što vidim kao veliki uspeh je upravo to što je ona imala efekta“, istakla je Pavkov.

Podsetila je da je vijetnamske barake u kojima su živeli vijetnamski radnici prvi put posetila u novembru, i da su se uslovi u kojima su oni boravili mogli opisati kao „robovski“.

„Nisam mogla ni da slutim šta će u narednim danima da se dešava, a dešavalo se između ostalog, da je priča odjeknula ne samo u domaćoj, nego i u međunarodnoj javnosti, i na kraju krajeva, pre nekoliko dana našla se i na agendi Evropskog parlamenta, i ono što je najvažnije da zapravo sada, u ovom momentu, već više od mesec dana otkada je priča objavljena, tih 400 ljudi iz Vijetnama sada živi u mnogo boljim uslovima„, ukazala je Pavkov.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare