Krov nad glavom: Stvari slikarke (82) u magacinu, ako ga ne plati – biće prodate

Vesti 14. jul 202212:48 > 13:18 21 komentara
N1

Danilo Jovanović iz organizacije "Krov nad glavom" rekao je da su prilikom izbacivanja iz stana u Cvijićevoj Dragane Milisavljević (82) sve njene stvari predali pravnom zastupniku tužioca Branku Božinoviću koji ih je sve poslao u magacin u Barajevo koji će i spostaviti Dragani račun, a ako ga ne plati - prodaće njene stvari.

Dragana je izbačena iz svog doma odmah nakon što su policija i izvršitelji u njega upali i pre nego što je popis stvari počeo. Zakon predviđa da imovina koja nije predmet izvršenja može da se preda poveriocu ili odnose samo ako nije pristuan niko ko bi mogao da je preuzme. Dragana je sve vreme bila prisutna, sa velikim brojem prijatelja i građana, umesto da Dragani predaju stvari izvršitelj je predao stvari Božiloviću“, rekao je Jovanović i dodao da je i jedna od mačaka Dragane Milisavljević kod njega.

Milisavljević je rekla da je onaj koji joj je stan prodao oslobođen optužbi kao prevaren i da je ona „jedini kriminalac“.

Ona je za N1 rekla da neće odustati od borbe za svoj jedini dom koji je legalno kupila.

Sud je utvrdio da je čovek od koga je Dragana Milisavljević kupila stan lažirao kupoprodajni ugovor sa prvobitnom vlasnicom, čiji je naslednik, Sanel Gušić, 2009. godine tužio Draganu kako bi ostvario pravo na imovinu.

Advokat Branko Božilović, koji zastupa Sanela Gušića, kazao je da jedino njegov klijent trpi štetu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare