Krov nad glavom: Nastavlja se drama iseljene slikarke – ne vraćaju joj stvari

Vesti 19. jul 202214:37 19 komentara
N1

Slikarka Dragana Milisavljević (82) koju su izvršitelji izbacili iz stana u Cvijićevoj 79 u Beogradu 8. jula, živi trenutno kod prijateljice, "ali njena drama se nastavlja, nastavlja se pljačka njenih stvari", kaže za N1 aktivista iz udruženja Krov nad glavom Ivan Zlatić.

Povezane vesti

„Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević je Draganine stvari jednostavno predala advokatu druge strane, koji je to sklonoio u neki magacin i sada traži ogroman novac da te stvari vrati“, navodi Zlatić.

Ističe da je to „jedna od ogromnih rupa u zakonu o izvršenju – šta biva sa stvarima iseljenih, i tu se često dešava mešetarenje – stvari se prodaju u bescenje da bi se pokrili troškovi njihovog čuvanja“.

„To je cinizam zakona o izvršenju, ne Mirjane Dimitrijević i advokata druge strane, to je cinizam zakona koji takvu pljačku omogućava“, ističe Zlatić za N1.

Dragana Milisavljević je ranije rekla da je kupila uknjižen stan, sve je bilo legalno, prodala je porodičnu kuću u Jagodini i poslovni prostor na Novom Beogradu, i sada nema kuda da ode.

Za sve što se dešava ona je optužila ljude koji čine „mrežu otimanja stanova, koja ide do Vrhovnog suda“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare