Krizni štab: Sve postojeće mere ostaju na snazi, nastavak škole 18. januara

Vesti 11. jan. 202111:15 > 12:1638 komentara
Podeli:

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je nakon sednice Kriznog štaba da je odlučeno da sve postojeće mere ostanu na snazi do daljeg. Neće biti proslave Srpske nove godine, radno vreme lokala ostaje kao i do sada, a nastava počinje 18. januara kako je i bilo planirano.

Podsetimo, mere koje su na snazi su zabrana okupljanja više od pet ljudi, obavezne maske u zatvorenom, PCR testovi ili karantin od deset dana pri ulasku u Srbiju, kao i ograničeno radno vreme za ugostiteljske objekte i tržne centre do 20 časova, a prodavnica do 21 čas.

Što se tiče masovne imunizacije, Kisić Tepavčević kaže da će građani koji su se prijavili za vakcinaciju biti blagovremeno obavešteni o daljim koracima.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, rekla je da se registruje pad učestalosti obolevanja, ali da su to „još uvek izuzetno visoki brojevi“.

„Virus je itekako prisutan i ne smemo da se opustimo“, poručila je ona.

Odgovarajući na pitanje o broju lekara koji je preminuo od posledica koronavirusa, Kisić Tepavčević je rekla da se rade analize i procenjuju rizici i razlozi zbog kojih je došlo do smrti.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar