Krivična prijava protiv NN lica zbog upada na privatna imanja u selu Popučke

Vesti 19. maj 202110:41 > 10:597 komentara
Podeli:
Izvor: N1/Milena Kuzmanović

Gradski odbor Stranke slobode i pravde je Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu podneo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog, kako tvrde vlasnici, bespravnog upada na privatna imanja u selu Popučke, koja su na trasi buduće brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac. To je na konferenciji za novinare potvrdio Branko Ivković, predsednik GO SSP u Valjevu.

U krivičnoj prijavi se navodi da Osnovno javno tužilaštvo treba da istraži i proveri sve okolnosti slučaja, te da utvrdi da li ima elemenata krivičnog dela i da potom podnese optužni akt protiv odgovornih lica.

Prošle nedelje, meštani sela Popučke blokirali su radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, kada je buldožer ušao na imanje porodice Jankićević i pored toga što još uvek nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi I okončan proces eksproprijacije zemljišta.

Na trasi brze saobraćajnice, koja treba da poveže Valjevo sa autoputem „Miloš Veliki“, u delu koji prolazi kroz selo Popučke u dužini od oko dva kilometra nalazi se 20 gazdinstava ili preko 85 posto kuća i pomoćnih zgrada koje su planirane za rušenje na celoj trasi dugoj preko 17 kilometara, tvrde meštani Popučaka.

Komentari

Vaš komentar