KRIK: U beleškama načelnika MUP-a Sale Mutavi nazvan „državnim projektom“

Vesti 22. jan 202214:16 > 14:18 7 komentara
N1

U rokovniku sa amblemom BIA koji je oduzet od bivšeg načelnika policije Dejana Milenkovića i koji je dokaz protiv njega i njegove šefice Dijane Hrkalović u postupku zbog zloupotreba u policiji, Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, vođa kriminalno-navijačke grupe „Janjičari” (iz koje je nastala grupa Veljka Belivuka) nazvan je „državnim projektom”, objavio je KRIK.

Pročitajte još:

Rokovnik sadrži beleške o nekim od ključnih događaja o kriminalu i zabeleženi su potezi policije nakon ubistva Aleksandra Stankovića, piše KRIK.

Kako navodi ovaj medij, beleške otkrivaju i da se Hrkalović nalazila u opasnosti od Jovana Vukotića, šefa škaljarskog klana za kojeg se sumnja da je naručio Stankovićevo ubistvo. Navodi se i da je šef „škaljaraca” u kontaktu sa poznatim biznismenom iz Novog Pazara Jahom Međedovićem, koji za KRIK kaže: „Poznavati nekoga apsolutno ne predstavlja osnov za sumnju i krivicu bez obzira ko god da je u pitanju.”

Kako piše KRIK, prve beleške su sačinjenje na jesen 2016. godine, neposredno pred ubistvo Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Ovaj vođa navijača, kako je KRIK pisao, bio je povezan sa ljudima iz policije i vrha vlasti. Njegova grupa „Janjičari” nastala je nakon dolaska Aleksandra Vučića i SNS na vlast i ubrzo je postala najjača na Partizanovoj tribini. Osim ovoga, KRIK navodi i da je Stanković blisko sarađivao i sa crnogorskim kavačkim klanom i da je bio član ove grupe, prema policijskoj šemi do koje je ranije došao KRIK.

U svojim beleškama inspektor Milenković je Stankovića nazvao „državnim projektom”, piše KRIK.

„Na listu broj 18, hemijskom olovkom plave boje ispisan je tekst (…) ‘Sale Mutavi – državni projekat’, sa najbližim datumom upisa 03.10.2016. godine”, piše u optužnici na koju se ovaj medij poziva.

Beleške otkrivaju i da je Stanković neposredno pre ubistva pokušavao da stupi u kontakt sa Branom Mićunovićem, koji slovi za jednog od najuticajnijih ljudi u Crnoj Gori „koji se pita o mnogočemu što se dešava u svetu kriminala“, navodi KRIK.

Kako se dodaje, Stankovićev šef, vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, nalazio se u Beogradu u danima pre i nakon ubistva vođe navijača, sudeći po Milenkovićevim zapisima.

„Zvicer kod fontane, „Golf 6“, N. Beograd trenerke opušten“, pisalo je u beležnici početkom oktobra, kao i “Teget Golf 6 rano ujutru Radoje Zvicar, Ada ciganlija 8-09h“ 23. oktobra 2016.

Stanković je ubijen 13. oktobra 2016. dok se nalazio u svom automobilu u širem centru Beograda.

Nakon ubistva Stankovića, prema zabelešci sa datumom 23.10.2016. godine, istraga ubistva je prebačena iz beogradske policije na specijalnu policijsku grupu, piše KRIK.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare