Kreni-Promeni sakuplja donacije za sve koji budu snosili posledice zbog protesta

Vesti 29. nov 202120:34 > 20:35 4 komentara
Beta/Miloš Miškov

Pokret Kreni-Promeni saopštio je da je usled reakcije policije i drugih formacija koje rade u službi države, došlo do incidenata širom zemlje, da su u pitanju su hapšenja običnih ljudi, građana koji su ustali u odbranu svojih prava, usled čega određeni broj građana snosi i posledice. "U ovakvim situacijama moramo biti solidarni i podržati jedni druge, kako to činimo u protestu, tako i u posledicama tih protesta", navode.

Povezane vesti:

Kreni-Promeni je organizovao sakupljanje donacija građana, kako bi onima koji budu prekršajno kažnjeni zbog učešća na protestima, a nisu u mogućnosti da plate kaznu, kazna bila i refundirana.

Takođe, oni napominju da im se svi građani koji trpe posledice jave na mejl adresu [email protected], kako bi svima obezbedili adekvatnu pravnu zaštitu i advokate. Navode i da duguju zahvalnost više od 50 advokata širom Srbije koji su ponudili svoje usluge besplatno, kako bi zastupali sve građane koji se odluče za ulazak u prekršajne postupke.

„Danas je zahvaljujući pritisku građana i pomoći sjajnih advokata došlo do osobađanja Dragana Milovanovića Crnog iz Šapca, kao i Dejana Jovanovića iz Lazarevca“, rečeno je iz Kreni-Promeni.

Dodaju da u ovakvim borbama moraju ostati dosledni i solidarni i da se jedino tako mogu izboriti za krajnji cilj.

„To je ispunjenje sva tri zahteva – oslobađanje svih uhapšenih, izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i povlačenje Zakona o eksproprijaciji, u suprotnom dolazi do još obimnije blokade 4. decembra u 14h“, stoji u saopštenju ovog pokreta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare