Kragujevac žarište korone, a u subotu koncert Zdravka Čolića

Vesti 03. sep 202107:41 > 07:41 39 komentara
N1 / Milan Nikić

U Kragujevcu u poslednja 24 časa novozaražena je 201 osoba od koronavirusa, svaki četvrti testirani građanin na virus je pozitivan, svako drugo testirano dete je zaraženo, a u gradu koji je glavno žarište epidemije u Srbiji u subotu, 4. septembra, će na hipodromu biti održan koncert Zdravka Čolića.

Lokalna samouprava se ne oglašava niti uvodi dodatne epidemijske mere kakve su bile na snazi 11 meseci neprekidno, u okviru vanredne situacije.

Pre 15 dana na hipodromu je održan koncert Dragane Mirković (20. avgust), a pre šest dana (29. avgust), takođe na hipodromu, pevao je Aca Lukas.

Povezana vest

Epidemiološka situacija je znatno pogoršana i u šumadijskim opštinama Aranđelovac, Topola i varošici Knić. Aranđelovac u danu ima 29 zaraženih, Topola 15 a Knić 13 pozitivnih.

U Batočini je četvoro novoinficiranih građana koronom, Lapovu troje i Rači jedna osoba je obolela, saopštio je IZJZ.

PCR metodom i antigenskim testovima analizirani su brisevi 799 osoba u domovima zdravlja šumadijskih opština, a među testiranima je 33,29 odsto pozitivno na koronavirus.

Prema podacima IZJZ u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac je hospitalizovano 110 pacijenata na lečenju od korone, među kojima je na respiratorima četvoro pacijenata.

U kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu je 1.961 osoba, najviše u Kragujevcu ( 1.452) i Aranđelovcu (205).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare