Kovačević: Narodna stranka pristaje da oba pregovarača opozicije budu Đilas

Vesti 01. apr 202121:04 > 21:06 24 komentara
N1

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da se ta stranka zalaže za dva pregovarača u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje EU i da pristaje da "obojica budu Dragan Đilas ili Janko Veselinović", saopštila je ta partija.

„Neka ta dva čoveka budu Dragan Đilas, neka obojica budu Đilas, ali nemojte praviti papazjaniju, gulaš. Narodna stranka ne mora da učestvuje u pregovorima. Neka obojica budu Janko Veselinović, ali idite tamo sa dostojanstvom i dignitetom čvrsto braneći stavove da izbori moraju biti ili pošteni ili da ih nema“, rekao je Kovačević televiziji Nova S.

Povezane vesti

Kovačević je dodao da je Narodna stranka predložila dvojicu ljudi koji nikakve dodirne tačke nemaju sa Narodnom strankom, profesore Bojana Pajtića i Slobodana Samardžića, jednog sa levog političkog centra, a drugog sa desnog centra.

„Ako nećete njih, dajte drugu dvojicu – neka obojica budu Đilas ili Janko Veselinović“, ponovio je Kovačević.

Kovačević je dodao da Narodna stranka smatra da pregovori o izbornim uslovima ne bi smeli da se pretvore u kozačku skupštinu, larmu, cirkus i galamu, nego da postoji „određena vrstu digniteta i pregovaračkog dostojanstva“.

„Nama gulaš u kojem su proneveritelji bojkota od juče ne treba, mi taj gulaš nećemo da kusamo, a onaj ko hoće, neka ga kusa. Onaj kome su Vučićevi čauši po Beogradu, Leštanu i Merošini skupljali potpise nije personifikovana politička opcija sa kojom bismo mi ušli u bilo koju vrstu kolaboracije, saradnje i tako dalje“, naveo je Kovačević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare