Kovač: Želimo da učestvujemo u svim vrstama dijaloga koji će voditi ka rešenju

Vesti 20. apr 202114:36 > 14:40 0 komentara

Onlajn konsultacije evropskih poslanika sa poslaničkim grupama u Skupštini Srbije, u okviru međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, nastavljene su sastancima sa poslanicima Saveza vojvođanskih Mađara i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije. Potpredsednica Saveza vojvođanskim Mađara Elvira Kovač za N1 kaže da je suština konsultacija nastavak razgovora i da njene kolege žele da učestvuju u svim vrstama dijaloga koji će voditi ka rešenju.

Povezane vesti

„Razgovor se odnosio na pitanja o kojima se uvek raspravlja, da li će izbori biti istog datuma, šta mi mislimo o tome, načinu predstavljanja nacionalnih manjina, situacija i neke činjenice koje su se ticale izbornog zakonodavstva vezane za nacionalne manjine i slobodu medija. Više od toga sadržinski ne mogu da iznesem, jer bitan je proces, pa sam rezultat. Do tada, takav je dogovor, nećemo davati izjave“, kazala je ona.

Na pitanje da li je ona za razdvajenje izbora ili istovremeno održavanje, ona je navela da „nisu pruičali u tom kontekstu“.

„Razgovarali smo o tome zašto izbore treba spajati ili ne. Postoji strana za i kontra strana. ja sam govorila da Savez vojvođanskih mađara svaki put ima izborni program i da su za nas konkretni izborni elementi značajni, i da smo mi spremni za sve vrste izbora“, navela je Kovač.

Sastanku su pored poslanika EP Vladimira Bilčika učestvovali i bivši poslanici Edvard Kukan i Knut Flekenštajn.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!