KoSSev: Srbi sa KiM glasaće na referendumu u Raški?

Vesti 15. jan 202215:37 12 komentara
KoSSev

Lider Građanske inicijative Srpski opstanak Aleksandar Arsenijević rekao je danas portalu Kossev da, prema informacijama koje ima, u nedelju u osam sati ujutro je organizovan odlazak za zaposlene u institucijama Srbije na severu Kosova za Rašku, kako bi glasali na referendumu o ustavnim promenama.

Ukoliko se glasanje za srpske državljane sa Kosova sutra bude organizovalo van teritorije Kosova, biće to prvi put, prenosi Kossev.

Svi izborni ciklusi Srbije su do sada na Kosovu održavani, a od početka briselskog procesa, uz posredovanje OEBS, na Kosovu nazivani „prikupljanje glasova“.

Arsenijević je pozvao građane na Kosovu da sutra u podne izađu na protest zbog toga što na Kosovu neće biti dozvoljeno glasanje Srbima.

Zvanična Priština ne dozvoljava bilo kakvo drugačije glasanje, osim u prostorijama Kancelarije za vezu u Prištini ili preko pošte, na šta Beograd ne pristaje.

A četvorica Mitrovčana – Nebojša Jović, Ivan Miletić, Igor Virijević i Nebojša Miletić, izašli su danas na šetalište gde su razvili transparent „Srbska Mitrovica poručuje sačuvaj Kosmet. Zaokruži ‘Ne’ na referendumu, odbrani Kosmet i Ustav“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare