Kossev: Bivši advokat Gotovine pridružio se timu odbrane Tačija

Vesti 29. maj 202113:582 komentara
Izvor: N1

Tim odbrane bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija sada je upotpunjen još jednim advokatom koji je branio hrvatskog generala Anta Gotovinu pred sudom za ratne zločine u Hagu, piše Kossev. U tim je uključen Luka Mišetić, potvrđeno je dokumentom koji je sekretar Specijalnog suda u Hagu dostavio sudiji za prethodni postupak.

„Sekretar je 26. maja 2021. odobrio da Mišetić bude branilac g. Tačija u skladu sa odeljkom 18 Direktive o braniocu“, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu Specijalizovanih veća Kosova.

Povezane vesti:

Dva aneksa u vezi sa imenovanje Mišetića u Tačijevom timu odbrane nisu objavljena jer sadrže poverljive informacije, saopšteno je.

Mišetić se pridružio odbrani bivšeg lidera OVK po zahtevu šefa Tačijevog advokatskog tima, Gregorija Kihoa, koji je i sam branio Gotovinu u Hagu, piše Kossev.

Advokat hrvatskog porekla koji je rođen u Čikagu sarađivao je sa Kihom u odbrani hrvatskog generala, a i ranije je radio na predmetima pred ovim sudom.

Zastupao je komandanta specijalne jedinice vojne policije HVO, hrvata iz BiH Antu Furundžiju, koji je osuđen na 10 godina zatvora 1998. godine.

Kako piše hrvatski Večernji list, Mišetić je tada bio najmlađi advokat u istoriji koji je zastupao nekoga pred bilo kojim međunarodnim krivičnim sudom.

Mišetić je član Advokatske komore Čikaga, Advokatske komore MKSJ-a i Advokatske komore države Illinoj.

Komentari

Vaš komentar