Kosovski ministar odbrane demantuje da su KBS bile na severu Kosova

Vesti 26. sep 202222:036 komentara
kosovske bezbednosne snage
Izvor: N1

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj demantovao je da su Kosovske bezbednosne snage bile na saveru Kosova i nazvao te navode "opasnim dezinformacijama", piše Kossev. KFOR takođe navodi da od KBS nisu dobili zahtev za dolazak na Sever i podsećaju da im je za dolazak potrebna saglasnost komandanta KFOR-a.

Pročitajte još:

„Ministarstvo odbrane demantuje lažne vesti koje su kružile u pojedinim srpskim medijima o navodnom kretanju trupa KBS na području opštine Zubin Potok. Ove lažne vesti nazivamo opasnim dezinformacijama koje imaju za cilj stvaranje tenzija i težnje da naruše imidž Republike Kosovo i KBS na međunarodnom planu“, naveo je Armend Mehaj u saopštenju, prenosi Kossev.

Tvrdi da građani Kosova, bez obzira na etničku pripadnost, razumeju „zaštitnu ulogu KBS, te da je „očigledno jasno“ i to da „Vojska Republike Kosovo, zajedno sa međunarodnim partnerima – pokriva svaki kutak zemlje“.

Navode da su KBS bile na severu Kosova objavila je Srpska lista, a tim povodom se oglasio i direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković.

Kosovski ministar odbrane je u saopštenju dodao da se sve aktivnosti, uključujući i operativne, kao i obuku u ministarstvu i KBS, sprovode u saradnji i koordinaciji sa lokalnim i međunarodnim vlastima, odnosno KFOR-om.

Građane Kosova, posebno na Severu, Armend Mehaj je pozvao je da ne nasedaju, kako kaže, na dezinformacije i lažne vesti, koje su „lansirane sa mračnim namerama“.

„Ministarstvo odbrane sa KBS je i uvek će biti na usluzi svim građanima zemlje, bez obzira na razlike“, poručio je Mehaj u poruci.

Iz KFOR-a su saopštili da raspoređivanje KBS-a na severu Kosova zahteva njihovu prethodnu saglasnost, a da KFOR nije primio nijedan nedavni zahtev od KBS-a u vezi sa tim.

Komentari

Vaš komentar