Kosovski mediji: SAD podsećaju Srpsku listu da je Radoičić na crnoj listi

Vesti 20. jul 202222:52 > 21. jul 2022 09:10 7 komentara
milan radoičić
N1

Neimenovani visoki zvaničnik Sjedinjenih Američkih Država u izjavi za kosovske medije podsetio je partiju Srpska lista da je njen potpredsednik Milan Radoičić na crnoj listi SAD "zbog umešanosti u korupciju i transnacionalni organizovani kriminal".

„Svesni smo nedavnih izjava o Milanu Radoičiću. Milan Radoičić je sankcionisan od američke vlade zbog umešanosti u korupciju i transnacionalni organizovani kriminal“, rečeno je u odgovoru za prištinsku kablovsku televiziju Klan Kosova.

POVEZANE VESTI:

Srpska lista je u saopštenju na zvaničnom sajtu saopštila da Radoičić želi da zaštiti Srbe za koje tvrdi da ih „napada“ kosovski premijer Aljbin Kurti.

„Za razliku od njega, za koga kažu da po svaku cenu želi haos i da maltretira Srbe, Radoičić je, s druge strane, zajedno sa Srpskom listom tu da zaštiti srpski narod od napada Prištine“, navedeno je u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja je pre nekoliko dana kada je napadnuta patrola policije Kosova u pokušaju da zaustavi kamion sa švercovanom robom izjavio da iza takvih napada stoji Radoičić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare