Kosovska policija: Jedan uhapšen zbog raspirivanja mržnje, oduzete majice

Vesti 28. jun 202217:41 7 komentara
Shutterstock/ilustracija

Kosovska policija potvrdila je da je jedna osoba uhapšena na Gazimestanu gde je obeležen Vidovdan, a zbog sumnje da je "podsticao i raspirivao mržnju i razdor".

Mediji su danas izvestili o hapšenju mladića iz Beograda navodeći da je uhapšen zbog toga što, kako su naveli, nije imao lična dokumenta. U međuvremenu se oglasila Kosovska policija potvrdivši da je došlo do hapšenje na Gazimestanu, ali zbog „podsticanja i raspirivanja mržnje i razdora“, navodi KoSSev.

Kako su naveli, sve radnje u vezi sa dotičnom osobom će biti preduzete uz konsultacije i koordinaciju sa tužiocem angažovanim na slučaju.

Iz policije ujedno navode da je na prelazima Vrbnica i Kula u tri odvojena slučaja zaustavljeno ukupno deset državljana Crne Gore srpske nacionalnosti.

Prilikom kontrole njihovih vozila pronađeno je i zaplenjeno ukupno više majica sa, kako navode iz policije, „natpisima koji izazivaju mržnju“, te im je zabranjen ulazak na Kosovo.

Fotografija majica:

Kosovska policija

Kosovska policija je za današnje obeležavanje Vidovdana pripremila operativni plan za upravljanje bezbednosnom situacijom, pre, tokom i posle održavanja Vidovdana, navodi KoSSev.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare