Kosovska Mitrovica: Razvijena velika trobojka povodom Dana srpskog jedinstva

Vesti 14. sep 202117:13 10 komentara
Kossev

U Kosovskoj Mitrovici je povodom 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, razvijena velika trobojka, javlja portal Kossev.

Zastava je razvijena preko fasade jedne od zgrada u centru grada, piše Kossev.

U prethodnim danima su stare srpske zastave koje su bile postavljene širom grada zamenjene novim trobojkama, navodi ovaj portal.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je u utorak da je sve spremno za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Srbije na Kosovu i Metohiji, uz objavljene fotografije novopostavljenih zastava u Kosovskoj Mitrovici.

„Srpske sredine širom KiM okićene su srpskom trobojkom, a naši građani s ponosom ističu srpsku zastavu! Nema svetije vrednosti za naš narod na Kosovu i Metohiji od sloge i jedinstva!“, poručio je direktor Kancelarije za KiM u objavi na Fejsbuku.

Povezane vesti:

Ovog jutra je KosovaPress, pozivajući se na svoje izvore, pisao da su hiljade srpskih zastava ilegalno uvezene na Kosovo tokom vikenda, alternativnim putevima u blizini Jarinja.

Ovaj medij javlja da su, na osnovu naloga Vlade Srbije, u utorak počele da se postavljaju zastave duž ulica četiri opštine na severu Kosova.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nebojša Selaković ranije je uputio poziv svim Srbima „od Kosovske Mitrovice do Banjaluke da 15. septembra istaknu srpsku zastavu“.

Ovaj poziv naišao je na kritike iz Prištine – da „srpski ministar Selaković ponavlja hegemonistički san režima u Beogradu koji je odlučno poražen u ratovima devedesetih u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu“.

Njemu su potom odgovorili sadašnji ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović, podsetivši da Kosovo proslavlja Dan zastave Albanije.

U međuvremenu se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Smeta im Dan nacionalne zastave, a ne smeta im što imamo 50 godina demonstracija i dane Albanske nacionalne zastave od Gostivara, Tetova, Preševa, Bujanovca, celog Kosova, čitave Albanije“, rekao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare