Kosovska Mitrovica oblepljena lecima – „nema predaje, lična karta ostaje“

Vesti 30. jul 202212:5245 komentara
Podeli:
Izvor: Kossev

Uoči najavljenog početka sprovođenja odluke kosovske vlade za uklanjanje srpskih tablica gradova na Kosovu i srpskih ličnih karata, Kosovska Mitrovica ponovo je osvanula sa lecima. Ovog puta piše "Nema predaje, srpska lična karta ostaje".

Leci su vidljivi u celom severnom delu grada, preneo je KoSSev.

Na poleđini sa iscrtanom mapom Kosova i obojenom u bojama srpske zastave, sa porukom „nema predaje“, crvenim krstićem prekrižen je tzv. deklaracioni listić, koji kosovska vlada namerava da izdaje onim građanima koji poseduju samo ličnu kartu Srbije. Zelenom bojom štiklirana je srpska lična karta sa godinom rođenja podizanja Prvog srpskog ustanka u – 15. februara 1804, što se sada proslavlja i kao Dan državnosti Srbije.

Pre nekoliko dana, na automobilima u glavnoj ulici su takođe osvanuli leci „Nema predaje – KM ostaje“.

Ista poruka ispisana je pomoću šablona u glavnoj ulici i početkom meseca, a samo nekoliko dana pre toga, sa brda Kamilja iznad Leposavića „nema predaje“ poručio je i Milan Radoičić.

Izvor : Kossev

Na Instagramu je otvorena istoimena stranica, na kojoj se takođe objavljuju iste poruke i fotografije.

Odlukom kosovske vlade od 29. juna, registarskim tablicama Republike Srbije za gradove na Kosovu i Metohiji – „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“ se omogućva da (pre)registruju svoja vozila „bez carinjenja“ na RKS, sve do 30. septembra.

Istovremeno, za vozila sa srpskim tablicama gradova van Kosova, ostaje režim nalepnica do 31. oktobra.

Takođe, započinje i izdavanje deklaracionog lista za sve one koji poseduju lične karte izdate od strane Republike Srbije, a koji ulaze na Kosovo.

Komentari

Vaš komentar