Košarkaški klub odbio SNS donaciju: Jeftina propaganda pred izbore

Vesti 09. mar 202112:55 54 komentara
Freeimages.com/ George Takis

Košarkaški klub Crnokosa obavestio je predsednika opštine Kosjerić Žarka Đokića da odbija donaciju u vidu dresova za mlađe kategorije.

Predsednik Crnokose, Bogdan Joksimović, potpisao je saopštenje koje je odgovor na potez Srpske napredne stranke.

Saopštenje Nova.rs prenosi u celini.

“Košarkaški klub Crnokosa, kao ponosan sportski kolektiv, ovim putem obaveštava javnost, kao i predsednika opštine Žarka Đokića, da odbija da primi poklon (donaciju) u vidu dresova za mlađe kategorije, jer to smatra pre svega činom jeftine propagande Srpske napredne stranke pred izbore, provokacijom onih koji ulažu svoja lična sredstva u opstanak ovog kluba, a iznad svega i zloupotrebom dece u političke svrhe.

Trudimo se već tri godine da klub “ostavimo u životu”. Ličnim sredstvima vodili smo decu na utakmice protiv Zvezde, vodili smo ih da gledaju Evroligu i obezbedili im takmičenje i sportsku, ali i ljudsku afirmaciju.

Oni koji su na vlasti osam godina, za vreme koje su uspeli da ugase letnji turnir u basketu, čuveni Veliki letnji turnir u malom fudbalu, koji ne mogu dva koša na poligonu da poprave godinama, a svojim nečinjenjem uskoro će ugasiti i sportske kolektive, koji novcem koje opština izdvaja za sport, a ta cifra je ubedljivo najmanja ne samo u regionu, već i u Srbiji, ne mogu bez problema da se takmiče u svojim ligama, pokušavaju na ovaj način da nam “zamažu oči” i na stranicama poput “Kosjerić info”, ovakav čin nazivaju ULAGANJEM U SPORT I OMLADINU. Naša opština ulaže ubedljivo najmanje novca u svoje sportske kolektive u Srbiji.

Poštovana gospodo i poštovani predsedniče opštine Kosjerić, vi ste sport u Kosjeriću ugasili, ne samo sportskim nečinjenjem i odsustvom ulaganja u sport, vi ste svojom politikom i ono malo omladine oterali iz naše opštine i doveli ovo nekada ponosno mesto do situacije da više nema ko da trči za loptom.

Majice i dresove podelite po opštinskom rukovodstvu, jer su vrlo moguće talentovaniji za sport nego za funkcije na kojima se nalaze, pa ćemo vas rado registrovati za takmičenje ispred Košarkaškog kluba, kada ionako jedva sastavljamo kraj sa krajem i što se igračkog kadra tiče. Nekada je poželjno imaati i kičmu“, navodi se.

Inače, KK Crnokosa igra u Prvoj srpskoj ligi Zapad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK Crnokosa Kosjerić (@kkcrnokosa)

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare