Kosačov: Reakcija Rusije i Srbije treba da bude zajednička i izuzetno oštra

Vesti 06. jun 202209:31 40 komentara
Shutterstock

Reakcija Moskve i Beograda na zatvaranje vazdušnog prostora za avion ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova treba da bude zajednička i izuzetno oštra, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

„Današnji demarš, naravno, nije u vezi sa avionom. On je usmeren protiv Rusije kao države i protiv Srbije kao države. Reakcija će, nadam se, biti zajednička i izuzetno oštra, u formatu ne samo diplomatskog protesta, već i konkretnih, praktičnih odgovora“, napisao je Kosačov na svom Telegram kanalu.

POVEZANE VESTI:

Prema njegovim rečima, sadašnje kolektivno odbijanje Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije da propuste Lavrovljev avion u Srbiju, bez sumnje, nije odluka te tri zemlje, preneo je Sputnjik.

„Sve tri zemlje su, ulaskom u NATO, ozbiljno i na dugo izgubile suverenitet, a Evropska unija za njih je samo paravan za ove sramne okolnosti. Radi se o NATO demaršu, a bez Sjedinjenih Američkih Država njega ne bi bilo“, kazao je Kosačov.

On je naveo da ovakvim direktnim mešanjem u bilateralne poslove dve suverene evropske zemlje koje nisu članice Alijanse, Rusije i Srbije, NATO pokušava da „zarobi i potčini“ ostatak Evrope, dodavši da posle toga sledi širenje Alijanse na ostatak sveta, gde je Kina strateški cilj broj dva posle Rusije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare