U prodaji Koraksov kalendar za 2022. godinu

Vesti 11. dec 202116:41 > 23:12 2 komentara
Danas

Kalendar za 2022. godinu sa novih 13 karikatura karikaturiste Danasa Predraga Koraksića Koraksa od danas se nalazi u prodaji na svim prodajnim mestama štampe i putem online prodavnice lista Danas.

Ove godine kalendar nosi naziv „Godina laži“.

„Sve su to moje ideje koje sam prikupio i zbog silnih laži koje su karakteristične ne samo za ovu godinu, nazvao sam ga Godina laži. Ali karikature nisam uspeo da napravim u tom kontekstu, da se vidi da je laž. Napravio sam 12 karikatura, za svaki mesec, i naravno naslovnu, gde se Draža bori sa ovim „bizonom“. Uglavnom se odnose na likove na našoj medijskoj sceni koji su sinonimi za laž“, objasnio je Koraks u intervjuu za vikend broj Danasa, povodom objavljivanja novog kalendara.

On je dodao da nije stigao da u kalendar unese dešavanja sa ovih aktuelnih protesta protiv Rio Tinta.

„Najveća laž se baš sada kotrlja, to je ta laž da je prethodna garnitura koja je vladala pre SNS, kriva za ovu priču o Rio Tintu. Nikakav ugovor nije napravljen sa Rio Tintom u to vreme, glavni ugovor je napravio Vučić. Njegova miljenica Brnabić je u Londonu lobirala za tu kompaniju, postoje snimci. S jedne strane pritiska ih taj ugovor, a s druge strane ove blokade. Videćemo šta će Vučić da uradi povodom toga, verovatno će morati da laže – što je normalno. Ne mogu sada da se setim svih laži, ali otkad ova vlast postoji, oni lažu. Vidi se iz aviona“, istakao je karikaturista.

Stoni kalendar, po ceni od 299 dinara, može se kupiti na svim većim prodajnim mestima štampe i putem online shopa lista Danas.

Osim stonog, list Danas je priredio i ograničene količine zidne verzije kalendara koja košta 599 dinara i paketa koji čine zidni i stoni u iznosu od 800 dinara, koji su dostupni samo putem web shopa.

Kalendar možete poručiti putem ovog linka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare