Konkurs Poverenika za Godišnju medijsku nagradu za najbolje tekstove i priloge

Vesti 15. jun. 202119:11
Podeli:
Izvor: N1

Povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku Misije OEBS u Srbiji, šesti put dodeljuje Godišnju medijsku nagradu za najbolje medijske tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije.

Cilj konkursa je medijsko promovisanje vrednosti kao što su: ravnopravnost, tolerancija, suzbijanje predrasuda i stereotipa prema manjinskim, marginalizovanim i ugroženim grupama, kao i podizanje vidljivosti institucije Poverenika, navodi se u saopštenju.

Pravo na učešće na konkursu imaju novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija registrovanih u Srbiji, koji su objavili tekstove ili priloge na zadatu temu od 1. januara do 1. septembra ove godine.

Iz iste medijske kuće može da učestvuje više novinara i novinarki, ali samo sa po jednim prilogom ili tekstom, s tim što oni koji su nagrađivani u prethodne dve godine ne mogu konkurisati.

Kriterijumi na osnovu kojih će se ocenjivati su: prepoznavanje fenomena diskriminacije, doprinos smanjivanju stereotipa i predrasuda, afirmativno izveštavanje, promovisanje ravnopravnosti i upotreba rodno osetljivog jezika.

Medijske tekstove i priloge potrebno je poslati u periodu od 15. juna do 1. septembra na: [email protected]

Prva, druga i treća nagrada dodeljuju se u tri kategorije: za radijski ili TV prilog (do 3 minuta) ili reportažu (do 30 minuta), za tekst iz dnevne ili nedeljne štampe i za tekstove u onlajn medijima i portalima

Komentari

Vaš komentar