Konkurs Ministarstva odbrane za dodelu učeničkih stipendija

Vesti 10. jul 202212:41 0 komentara
Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za dodelu 65 učeničkih stipendija za narednu školsku godinu, a za stipendije od 20.000 i 25.000 dinara mesečno moći će da konkurišu učenici treće i četvrte godine srednjih škola čiji je osnivač Republika, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, saopštilo je Ministarstvo.

Srednjoškolci koji su do sada postigli najmanje vrlo dobar uspeh sa odličnom ocenom iz vladanja, rangiraće se prema uspehu u dosadašnjem školovanju, a uticaja će imati i socijalno-ekonomski status njihovih porodica, budući da će prednost imati učenici čiji roditelji imaju niža primanja.

Vojska Srbije, Sektor za materijalne resurse i Univerzitet odbrane Ministarstva odbrane stipendije nude uglavnom za završne godine četvorogodišnjih i trogodišnjih tehničkih, elektrotehničkih, hemijskih, mašinskih i saobraćajnih škola, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola u četvorogodišnjem trajanju.

Posle završetka srednjih škola, vojni stipendisti zasnovaće radni odnos u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u statusu podoficira ili civilnih lica, što je za svaku od stipendija u tekstu konkursa unapred i precizirano. Ugovor o stipendiranju predviđa da su korisnici stipendija obavezni da u radnom odnosu u Ministarstvu i Vojsci provedu najmanje dvostruki period stipendiranja.

Budući da se konkurs za dodelu stipendija odnosi na unapred određene radne pozicije i formacijska mesta, srednjoškolci će znati u kom mestu će, nakon završetka školovanja, biti raspoređeni. Reč je o radnim mestima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli, Batajnici, Nikincima i Zucama.

Konkurs je otvoren do 30. septembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!