Kongresmen Smit: Atmosfera nekažnjivosti podseća na Miloševićevo vreme

Vesti 04. okt 202115:11 > 15:13 3 komentara
JIM WATSON / AFP

Američki kongresmen iz Nju Džersija Kris Smit izjavio je da u Srbiji postoje ozbiljni problemi i nazadovanje u poštovanju ljudskih prava i da atmosfera nekažnjivosti podseća na vreme Slobodana Miloševića.

Član Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma reagovao je na izveštaje o nezakonitom privođenju i maltretiranju Konstantina Katića, koga su, kako je naveo, srpske vlasti zadržale na beogradskom aerodromu gde su ga tukli oko četiri sata i pretili mu zbog tvita koji je uvredljiv za predsednika države.

Povezane vesti

„Takvi slučajevi kršenja ljduskih prava mogu se događati samo u atmosferi nekažnjivosti kada zlostavljači ne strahuju od posledica za svoje postupke“, rekao je Smit i dodao da to podseća na „stare loše dane Slobodana Miloševića“.

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je prošle nedelje da su službenici BIA „gotovo četiri sata maltretirali i šamarali“ člana te stranke Konstantina Katića zbog tvita u kojem je vređan predsednik Srbije Aleksandar Vučić, objavljenog na Tviter nalogu koji nije Katićev.

Pravni tim Narodne stranke podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv čelnika BIA Bratislava Gašića i Marka Parezanovića i trojice službenika BIA koji su u nedelju, 26. septembra, protivzakonito lišili slobode i na beogradskom aerodromu tukli i mučili Katića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare