Konferencija posvećena Predragu Mariću: Bio je vrhunski ekspert i naučni radnik

Vesti 11. feb 202219:15 0 komentara
N1/arhiva

Memorijalna naučno-stručna konferencija na temu bezbednosti, posvećena uspomeni na prerano preminulog eksperta za bezbednost Predraga Marića, održana je u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.

Кonferencija je okupila istaknute teoretičare i priznate stručnjake koji su svoja istraživanja, studije i praktičan rad posvetili naukama bezbednosti, posebno u oblastima smanjenja rizika od katastrofa, upravljanja vanrednim situacijama i zaštite životne sredine.

Rektor Vladan Đokić na otvaranju konferencije posebno je istakao značaj univerzitetskog obrazovanja u oblasti bezbednosti i vanrednih situacija, u čemu, iako je reč o interdisciplinarnoj stručnosti, na Univerzitetu u Beogradu najvažniju ulogu ima Fakultet bezbednosti.

„Predrag Marić je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, načelnik Sektora za vanredne situacije, saradnik i predavač Fakulteta bezbednosti, vrhunski ekspert i naučni radnik koji je profesionalno, ali i akademski, kao doktorand, bio posvećen izgradnji, održavanju i unapređenju sistema zaštite i spasavanja i upravljanja rizikom od katastrofa i dao izvanredan stručni i naučni doprinos u ovoj oblasti“, navedeno je u saopštenju sa konferencije.

Preminuo je 25. januara 2021. godine, od posledica infekcije koronavirusom, a konferencija koja nosi njegovo ime biće organozovana svake godine, najavljeno je sa Univerziteta u Beogradu.

Konferenciju su organizovali Fakultet bezbednosti i Institut za međunarodnu politiku i privredu, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Кancelarijom za javna ulaganja i Srpsko-ruskim humanitarnim centrom, uz učešće nekoliko desetina predavača sa Univerziteta u Beogradu, iz relevantnih ustanova Vlade Srbije i organizacija koje se bave pitanjima bezbednosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!