Lutovac: Premijerka izbegavajući da odgovori pokazala šta misli o novinarima

Vesti 03. nov. 202113:58 > 14:536 komentara
Podeli:

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je, govoreći o konferenciji za novinare povodom godišnjice rada vlade, Lutovac kazao da je premijerka Ana Brnabić time što je izbegavala da odgovori na pitanja pokazala šta misli o novinarima.

Lutovac je na konferenciji za medije ispred Vlade Srbije istakao da novinari treba da budu četvrta grana vlasti, da su oni „glas i uši“ građana i da rade u javnom interesu.

Dodao je da zvaničnik u nekoj drugoj zemlji ne bi ostao na svojoj funkciji jedan dan ukoliko bi odbio da odgovara na pitanja medija.

Pročitajte još:

Lutovac je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da ima monopol na to ko će u Crnoj Gori predstavljati Srbe.

On je kazao da se Vučić „neprimereno“ meša u odnose u unutar te zemlje, čiji je premijer Zdravko Krivokapić trenutno u poseti Srbiji.

Lutovac je rekao da se Krivokapić dostojanstveno poneo nakon „nepristojnog“ dočeka u Beogradu i otišao da položi vence na mesto ubistva premijera Zorana Đinđića.

„Time je pokazao šta je to što on ceni u Srbiji. Iako se u Crnoj Gori pozicionira kao konzervativac, on je čovek koji se orijentiše ka modernizmu. To ceni kod Đinđića“, istakao je on.

Lutovac je dodao da je trenutni saziv Vlade Srbije, koja je pre godinu dana formirana, lični servis Aleksandra Vučića.

Konferenciju pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar