Kon: Zločinac je virus, oni što protestuju svrstali se uz njega – brane ga

Vesti 27. okt 202109:50 > 09:52 21 komentara
FoNet/Božana Pavlica

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je, povodom protesta građana koji su ispred njegovog stana uzvikivali uvredljive parole, da se ne plaši, ali da takvi "performansi" mogu da podstaknu nasilnike da sebe vide kao "moguće heroje" i da ga napadnu "bilo gde gde im padne na pamet". Kon je za televiziju Prva izjavio i da je u trenutnoj epidemiološkoj situaciji "zločinac virus", a da je najveći problem u tome što su se oni koji protestuju protiv vakcinacije i uvođenja kovid propusnica "svrstali uz virus".

Povezane vesti

„Ne plašim se, spreman sam da se ozbiljno žrtvujem za ovu situaciju, u smislu da radim za Srbiju. Kovid propusnice su zaštita zdravlja, da se obezbedi da se spreči prenošenje virusa. Zločinac je virus, najveći problem je što su se oni svrstali uz virus, brane virus time što sprečavaju vakcinaciju“, rekao je Kon.

Grupa ljudi koja je uzvikivala uvredljive parole u ponedeljak uveče ispred stana epidemiologa Predraga Kona okupila se i sinoć na protestu ispred Doma Narodne skupštine Srbije, a učesnici su naveli medijima „da pripadaju organizaciji ‘Lekari i roditelji za nauku i etiku'“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare