Kon: Uskoro sednica Kriznog štaba, alternativa kovid propusnicama – zatvaranje

Vesti 16. sep 202109:50 > 16:26122 komentara
Krizni šstab, sednica kriznog štaba
Izvor: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 Predrag Kon izjavio je da će se u narednih nekoliko dana održati sednica Kriznog štaba, dodavši da je jedino zatvaranje alternativa kovid propusnicama.

On je za TV Prva rekao da se malo zakasnilo sa kovid propusnicama i da se o tome ozbiljno razgovaralo u maju na nivou Beograda, ali je rečeno da je to neustavno i onda je jednostavno prestalo da se priča o tome.

Povezane vesti

Kon je kazao da kovid propusnice mogu da se odnose na aktivnosti koje nisu esencijalne za život čoveka, kao što su zabave, slavlja, gde najviše može doći do prenosa virusa.

„Prošlo je vreme kada bi kovid propusnice dale maksimalan efekat. Alternativa kovid propusnicama je jedino zatvaranje… Ili da ne radimo ništa, ali to da se otvoreno saopšti i biće nam kako smo se vakcinisali“, dodao je Kon.

On je istakao da je glavna mera energično sprovođenje vakcinacije i podsetio da je sredinom jula rekao da nema alterantive obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika, jer bez toga ne može da se pokrene vakcinacija svih ostalih, ali i za to je rečeno da je neustavno.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar