Kon o punim tribinama na Zvezdinoj utakmici: Neprihvatljivo i skandalozno

Vesti 29. maj. 202112:52 > 14:4882 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Povodom jučerašnje košarkaške utakmice i prisustva oko 4.000 navijača na tribinama tokom meča Crvena Zvezda - Budućnost u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" oglasio se i član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon. On je konstatovao da je to neprihvatljivo ponašanje i stavljanje pred svršen čin, pa čak i skandalozan postupak.

„Ispada da kompletno što je radila država i čitavo društvo, nekome ne znači baš ništa“, rekao je Kon za TV K1, a preneli su mediji, prenosi Nova.rs.

Izvor: TV K1

Nova.rs pokušala je da od Predraga Kona i ostalih članova kriznih štaba dobije komentar povodom punih tribina, uprkos protivepidemijskim merama, ali su njihove poruke i pozivi, kako navode, ostali bez odgovora.

U Srbiji je na snazi zabrana masovnih okupljanja zbog mera u borbi protiv koronavirusa koje je propisala Vlada Srbije.

Ipak, to nije sprečilo organizatora utakmice, košarkaški klub Crvena zvezda da prekrši pravila i pusti ogroman broj ljudi u dvoranu.

Klub je već bio kažnjen zbog istog prekršaja i posle prve i posle druge utakmice. Tada je dvoranu pušteno 800, odnosno 1.300 navijača, a kazna je bila finansijska i iznosila je u oba slučaja po 300 hiljada dinara.

Crvena zvezda je u zvaničnim saopštenjima tvrdio da su u halu puštani samo članovi i prijatelji kluba koji su vakcinisani ili imaju negativan PCR test, iako nigde po pravilima nije dozvoljeno da organizator bilo kog događaja sam donosi takve odluke.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar