Kon: Bez vakcinacije vraćamo se u zatvaranje i karantine

Vesti 26. jul. 202109:19110 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da postoji obaveza da zdravstveni radnici budu vakcinisani protiv bolesti koje nisu preležali i da se odnosi na sve zarazne bolesti koje su postojale u vreme kada je doneta, pa i na kovid-19.

Kon je za televiziju Pink rekao da u pandemijskoj situaciji deluje etički neprihvatljivo da „uđete u bolnicu zbog potpuno druge stvari i da dobijete koronu“, i dodao je „to moglo u periodu dok nije bilo vakcina“, ali da sada nije prihvatljivo da se tako nešto dešava.

Pročitajte još:

On je rekao da se „stalno stavljaju neke zablude u prvi plan, da je vakcina opasna“, iako je do sada „dve milijarde ljudi na svetu vakcinisano“ protiv koronavirusa.

„Bez vakcinacije vraćamo se u zatvaranje i karantine“, rekao je Kon i dodao da „ne možemo da se ponašamo kao da nema vakcine i da zatvaramo sve“.

Kon je podsetio da je na vrhuncu epidemije u Srbiji u jednom trenutku bilo nešto ispod 10.000 hospitalizovanih zbog kovid-19 i da „ne očekuje“ da će se takav pritisak pritisak na zdravstveni sistem ponoviti.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar