Komunalna milicija: Kontrolisano 850 lokala u Beogradu, izrečeno 220 mera

Vesti 01. mar. 202110:18 > 15:257 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Šef operativnog centra Komunalne milicije Beograda Nenad Lakić izjavio je da je od petka do protekle noći kontrolisano 850 lokala i izrečeno 220 mera, od kojih se 190 odnosilo na nepoštovanje socijalne distance i nenošenje maske na tim lokacijama.

„U dva navrata, u subotu i nedelju, obišli smo 17 tržnih centara i moramo da konstatujemo da smo posle 14 časova zatekli samo četiri prekršaja, u smislu prekoračenja radnog vremena trgovinskih radnji ili je u pitanju bio neki ugostiteljski objekat“, rekao je Lakić za RTS.

Naveo je da je u toku noćne smene zabeležen dvostruko, a nekad i trostruko, veći broj prijava na buku iz stana.

„Izlazimo na sve prijave, ali smo u ovom slučaju, vikendu iza nas, u osam slučajeva i konstatovali buku. Bilo je izricanje prekršajnih naloga od strane Komunalne milicije. Neretko na tim lokacijama su sa nama bili pripadnici MUP zato što su i oni dobili prijave za tu buku“, naveo je Lakić.

Istakao je da je tokom vikenda ispražnjeno šest objekata, a da su od toga dva objekta bila ugostiteljskog tipa, dok su četiri objekta bili zakupljeni prostori u kojima su se organizovale žurke.

„Zajedno sa tim situacijama, gde smo to zatekli, gde smo zatekli buku i nepoštovanje socijalne distance, izrekli smo preko 220 mera. Kad kažem mera, 190 se odnosilo na nepoštovanje socijalne distance i nenošenje maske na tim lokacijama“, istakao je Lakić.

Komentari

Vaš komentar