Kompanija „P….S….Fashion“ negira tvrdnje službenice o mobingu

Vesti 06. feb 202114:12 > 14:13 8 komentara
PS Fashion

Čačanska kompanija za proizvodnju odeće "P....S....Fashion" negirala je tvrdnju svoje službenice da u toj firmi ima mobinga nad zaposlenima. Zamenica marketing menadžera Jovana Bakula na nedavnom onlajn-uručenju nagrade "Top 50 najbolje online stvari" rekla je da je zbog toga od devetoro zaposlenih u marketinškom timu, ostalo troje.

Od toga je jedna žena na bolovanju zbog „psihičke neuravnoteženosti“, jedna je dala otkaz zbog „ogromnog pritiska i stresa“, a dvoje je dobilo otkaz „pod nerazjašnjenim okolnostima, zbog stresa“.

„Mnoge kolege su premeštene“, rekla je Bakula i pozvala sve poslodavce da „štite i cene svoje zaposlene“, a sve zaposlene da „istupe, da budu hrabri i da se bore protiv mobinga i izrabljivanja koje je postalo vrlo aktivno posebno u ovom periodu korone“.

Kompanija je navela u saopštenju da ništa od toga što je Bakula rekla nije istina i da je time „nanela ogromnu štetu“.

Firma je potvrdila da je u sektoru marketinga 2020. godine bilo devet zaposlenih, od čega su tri žene premeštene „na slične ili više pozicije“, dva fotografa su „zbog neefikasnog rada“ proglašena „tehnološkim viškom“ i uz otpremnine napustili kompaniju, a početkom ove godine jedna od zaposlenih iz sektora marketinga je „iz ličnih i profesionalnih razloga tražila prekid radnog odnosa“.

Kompanija napominje da Bakula niti je prekinula radni odnos, niti je dobila otkaz, već je od danas, kako je javila, na bolovanju.

Kompanija ističe da je uspela da prebrodi krizu u poslovanju izazvanu epidemijom koronavirusa, da je sačuvala približno isti broj radnih mesta – 525 ljudi i još nekoliko stotina spoljnih saradnika.

U saopštenju se navodi da su žene 87 odsto zaposlenih i da kompanija „posebnu pažnju posvećuje zaposlenim radnicama koje postaju majke i obezbedjuje im bespovratnu finansijsku pomoć za svako novorodjeno dete u visini od 600 evra“.

U saopštenju piše da je kompanija prošle godine pokazala društvenu odgovornost učešćem u akcijama i donacijama od oko 11 miliona dinara za humanitarne svrhe.

Čačanska kompanija „P….S…. Fashion“ ove godine navršava 25 godina rada i ima više od 100 prodajnih mesta u Srbiji i okolnim zemljama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare