Komemoracija Predragu Mariću: Lider, vizionar, strpljivi i uporni rukovodilac

Vesti 26. jan. 202119:08
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg načelnika Sektora za vanredne situacije i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Predraga Marića održana je u Skupštini grada Beograda.

Okupljenima se obratio resorni ministar Aleksandar Vulin, koji je kazao da će Marić ostati upamćen „po hrabrosti i sposobnosti da najteže trenutke prikaže jednostavnim“.

„U najtežim trenucima, kada svako ljudsko biće i sistem prestanu da budu racionalni i donose ispravne i mirne odluke, on je delovao mirno, samopouzdano, siguran da će na kraju sve biti dobro“, naveo je Vulin a preneo MUP.

Prema rečima zamenika načelnika Sektora za vanredne situacije, Bobana Stevanovića, Marić je bio „lider, vizionar, strpljivi i uporni rukovodilac koji je plenio energijom i ličnim primerom pokazivao da nema nepremostivih prepreka“.

Povezane vesti:

„Govorio je da za njega i za nas ne postoje dan i noć, vremenska razlika, da moramo biti stalno dostupni, tamo gde je najteže, sa svojim ljudima, na čelu kolone. To su bili njegovi zahtevi i očekivanja, to je postao nepisani kodeks ponašanja njegovih saradnika, tada i kasnije“, naveo je Stevanović.

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, Predrag Marić (56), preminuo je od posledica infekcije koronavirusom.

Marić, koji je bio i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, preminuo je u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu gde je bio hospitalizovan.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova počeo je da radi 1990. godine, a 2003. godine počeo je da radi kao načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u tadašnjoj Upravi protivpožarne policije, dok je načelnik te uprave postao 2005.

Komentari

Vaš komentar