Komandant Nacionalne garde Ohaja posetio Generalštab Vojske Srbije

Vesti 08. sep 202219:4611 komentara
Podeli:
Izvor: MINISTARSTVO ODBRANE/ GORAN STANKOVIC/ nr

Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića u zvaničnoj poseti Srbiji boravi komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Haris, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pročitajte još:

General Haris je posetio Generalštab Vojske Srbije gde je sa generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i mogućnostima za dalje unapređenje bilateralne vojne saradnje.

Tokom razgovora je istaknuto da je saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja je uspostavljena pre 16 godina u okviru državnog partnerstva Srbije i SAD, razvijena i sadržajna i da je karakteriše stalno kvalitativno unapređenje. Uz ocenu da uspešna zajednička saradnja doprinosi razvoju poverenja i prijateljskih odnosa, posebno je naglašen njen značaj za dostizanje interoperabilnosti i podizanje nivoa operativnih sposobnosti oružanih snaga dveju zemalja, navodi se u saopštenju.

Generala Herisa primio je i, kako se navodi, vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Aleksandar Vučić i tom prilikom mu uručio Orden srpske zastave drugog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i ukupnih prijateljskih odnosa Srbije i SAD.

Komentari

Vaš komentar