Koluvijin vozač po drugi put uhapšen, osumnjičen da trguje heroinom

Vesti 02. feb. 202119:1728 komentara
Podeli:

U velikoj akciji srpske i bugarske policije i američke agencije za borbu protiv trgovine drogom DEA, uhapšena je međunarodna kriminalna grupa, koja je trgovala heroinom i zaplenjeno je 22 kilograma te droge. Među uhapšenima je i vozač Predraga Koluvije, optuženog za uzgajanje marihuane, Miloš Tofilović.

Srpska policija je po drugi put uhapsila vozača optuženog za uzgoj marihuane Predraga Koluvije. Ovaj put, Miloš Tofilović uhapšen je zbog sumnje da trguje heroinom.

Međunarodnu akciju sproveli su pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa srpskim Tužilaštvom za organizovani kriminal, američkom agencijom DEA i bugarskom policijom. Zaplenjeno je 22 kilograma heroina i uhapšeno sedam članova organizovane kriminalne grupe.

Sumnja, se da je ta grupa tokom prošle i ove godine, krijumčarila heroin iz Turske, koji je potom prodavala u Bugarskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Srbiji.

Povezane vesti:

Podsetimo, vozač vlasnika Jovanjice, Miloš Tofilović 17. septembra 2020. godine izašao je iz pritvora, u kome je bio kao član Koluvijine grupe koja je uzgajala marihuanu.

„Sve to upućuje da on već duže vreme ima kontakte sa narko bosovima, jer za čoveka koji je posle hapšenja za Jovanjicu, da kažemo, ostao bez posla, neverovatno je da za kratko mogao da nađe u nekoj novoj grupi, ovaj put za šverc heroina“, kaže urednik na portalu Nova.rs Ivan Milićević.

Tofilović je vozio Koluviju i 13. novembra 2019. godine, kada su inspektori odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, na auto-putu uhapsili vlasnika Jovanjice.

Ipak, Milošu Tofiloviću lisice su stavljene tek jula 2020. godine. Uhapšen je istog dana kada i pripadnici BIA i policije, osumnjičeni da su bili Koluvijin prsten zaštite.

Dojčinović: Tofilović se često pominje u optužnici

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović, koji je objavio delove još nepravosnažne optužnice za Jovanjicu 2, kaže da se u njoj Tofilović često spominje.

„Ono što je u toj optužnici opisano, to je da je on u toj grupi prevozio drogu. Prema optužnici Koluvija je takođe preko vozača plaćao ljude iz svog bezbednosnog sistema i zabeleženo je da je on otišao u kancelariju jednog agenta BIA i tamo ga je platio“, rekao je Dojčinović.

Još se ne zna da li optuženog za uzgajanje marihuane Koluviju – još nešto, osim vozača Tofilovića, povezuje sa kriminalnom grupom koja je trgovala heroinom. U policiji navode da novi šef Miloša Teofilovića ima srpsko državljanstvo, 40 godina, i inicijale Ž. M. On je uhapšen istovremeno kada i njegovi saradnici, ali u Bugarskoj.

Komentari

Vaš komentar