Kolubarske: Učestvovali u blokadi kod Valjeva, pa novčano kažnjeni

Vesti 29. nov 202113:26 > 13:278 komentara
Podeli:
Izvor: N1/Ilustracija

Šestoro građana koji su u subotu učestvovali u blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica kod Parka Pećina, spontano organizovanih preko društvenih mreža, negodujući zbog usvajanja dva zakona za koje smatraju da će ugroziti i prava ljudi i životnu sredinu, novčano su kažnjeni i saslušani kod sudije za prekršaje, prenosi valjevski portal Kolubarske rs.

Kako nezvanično saznaje portal u valjevskoj policiji oni su privedeni „zbog sprečavanja prekršaja iz oblasti Zakona o bezbednosti saobraćaja jer je postojala opasnost da će nastaviti sa vršenjem prekršaja“.

Povezane vesti

Tri ženske osobe i tri muškarca prvo je privedeno u Policijsku upravu, jer su se „nepropisno kretali i zadržavali na kolovozu, i zbog toga što nisu postupili po naredbi policije“, gde im je uručen prekršajni nalog u iznosu od 5.000 dinara, a potom su odvedeni na saslušanje kod sudije za prekršaje.

Portal nije uspeo da sazna zbog čega je privedeno baš tih šestoro građana niti su saznali zbog čega nisu privedeni, ako su već načinili prekršaj, u 14 časova kada je počela blokada, nego tek nakon 40 minuta?

Kako Kolubarske.rs saznaju, policija je sinoć prekršajni nalog uručila još nekim građanima koji su u subotu bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Među njima je Predrag Savić iz Lokalnog fronta Valjevo. Kaže da su sinoć na njegova vrata došli policajci i uručili mu prekršajni nalog. Na pitanje kako su ga pronašli s obzirom na to da nije priveden, niti je legitimisan na licu mesta, i šta mu se stavlja na dušu, Savić pretpostavlja da su policajci pregledali video snimak i da su naloge napisali svima koje su prepoznali.

Savić navodi da u prekršajnom nalogu piše da se u „subotu 27. novembra u 14.37 časova kretao po kolovozu, pešačkom prelazu Ulice Majora Ilića, pritom se zadržavao na kolovozu gde je ometao normalno odvijanje saobraćaja“. Kao „dokaz“ da je načinio prkršaj navedena su imena troje policajaca.

Komentari

Vaš komentar