Gradonačelnik Beograda najavio tradicionalno „Кolektivno venčanje“

Vesti 05. jul 202116:12 1 komentar
svadba
Shutterstock

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić najavio je tradicionalnu manifestaciju "Кolektivno venčanje" koja će se održati u nedelju, 18. jula, i ove godine na platou ispred Starog dvora.

„Svake godine tokom „Кolektivnog venčanja” Grad Beograd zrači lepotom i mladošću. Retko kada je toliko radosti na jednom mestu“, rekao je gradonačelnik Radojičić, prenosi Beoinfo.

Кako je istakao, zahvaljujući Gradu Beogradu i pokroviteljima, mladenci će imati potpuno besplatno venčanje, a dobiće i vredne poklone, te je podsetio parove da još uvek imaju vremena da se prijave.

„Bogata tradicija „Кolektivnog venčanja” dovela je do toga da ova akcija preraste i u kulturnu i turističku manifestaciju u okviru koje je mladencima obezbeđeno potpuno besplatno venčanje, besplatne venčanice, prenoćišta u hotelima u Beogradu za sve one parove koji dolaze iz unutrašnjosti Srbije, kao i brojni prikladni pokloni za mladence“, dodao je Radojičić.

Manifestacija „Кolektivno venčanje” nastala je još 1999. godine kao potreba da se pomogne budućim bračnim parovima, da se parovima koji stupaju u bračnu zajednicu pruži neophodna podrška, ali i organizuje program venčanja koji će mladencima ostati u trajnom sećanju.

„Na ovaj način Grad Beograd budućim bračnim parovima pokazuje da su u gradu koji neguje osećaj zajedništva, koji misli o njima. Drago mi je što ovi mladi ljudi shvataju značaj braka i porodice. Pojedinac ostvaruje sebe i u braku i porodici, te postiže neke od najvažnijih životnih uspeha i ciljeva“, zaključio je Radojičić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare