Kokanović: Plan da se krene sa blokadama od 13h do 16h

Vesti 02. jan 202214:48 > 15:01 100 komentara

Okupljeni u Savezu ekoloških organizacija Srbije, udruženi protiv eksploatacije litijuma, planiraju novu, tročasovnu blokadu puteva za sutra, na više lokacija u zemlji.

To će biti njihova reakcija na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je uradio sve što je narod tražio, ali da projekat Jadar neće biti obustavljen.

„Plan je da se krene sa blokadama od 13h do 16h. Lokacije su kod nas Brezjak centar, valjevski put, u Šapcu ima druga, to je na mostu. Novi Sad je Futoška pijaca, raskrsnica, Užice put prema Zlatiboru. Imamo mesto Pesak između Kosjerića i Požege i imamo Preljinu – petlja. To je za sada što znamo, ljudi koji su nam se javili i s kojima smo se dogovarali za blokade. Možda će biti još neka, neplanski, ali to ćemo znati sutra. Očekujemo da on posluša volju naroda, jer i za prošla dva zakpona poslušao je volju naroda koji je izašao na ulicu. Ako ne bude čuo glas razuma od naroda, mi nastavljamo sledeću subotu, sledeću subotu, sve do ispunjenja zahteva“, kaže Zlatko Kokanović iz udruženja „Ne damo Jadar“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare