Kod Zvečana pronađena plantaža sa 10.000 stabljika marihuane

Vesti 23. maj. 202222:559 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Shannon Stapleton

Kosovska policija je u selu Izvore kod Banjske (naselje u mestu Zvečan) pronašla plantažu marihuane, a kako je objavio ministar unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja na plantaži se nalazilo 10.000 stabljika kanabisa čij aje vrednost oko šest miliona evra. Biljke su istog dana spaljene, pokazuju fotografije koje je Svećlja objavio.

Kosovski ministar je na Fejsbuku objavio fotografiju livade na kojoj se vidi kanabis naslagan na gomilu i policajac koji se priprema da ga navodno uništi.

„Posle uništenja laboratorije na severu u Izvore, vrednost zaplenjene droge, koja se već uništava, rezultirala je vrednošću od 6 miliona evra, dok je vrednost opreme 1,5 miliona evra“, poručio je Svećlja.

On je čestitao policiji i carini na ovoj akciji, koju su pozdravili i Srpska lista, kao i kosovski premijer Aljbin Kurti, objavio je Kossev.

Zamenik direktora Regionalne policije za sever Kosova Besim Hoti rekao je ranije danas da je tokom akcije policije i Carine Kosova u opštini Zvečan bilo pucnjave, ali je istakao da nije poznato da li su pripadnici policije i carine bili mete napada.

„Policija je danas asistirala u akciji Carine na Rudini u Zvečanu. Tamo su se čuli i pucnji. Niko nije povređen. Policija je izašla na lice mesta i obavlja uviđaj. To područje je planinsko i ne znamo da li je meta bila policija“, rekao je Hoti.

On je dodao se nastavlja istrage mogućeg krivičnog dela prerade i proizvodnje droge.

Komentari

Vaš komentar