Kod murala Mladiću, „osvanuli“ i Draža i Mišić

Vesti 17. nov. 202110:30 > 10:37240 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Kod murala Ratku Mladiću, na uglu Njegoševe ulice i Ulice Alekse Nenadovića, jutros su osvanula još dva - četničkom komandantu Draži Mihailoviću i vojvodi Živojinu Mišiću.

Mural vojvodi Mišiću urađen je juče, ali mu je u toku noći „dodata“ zastava.

Izvor : N1

Podsetimo, nakon najave Inicijative mladih za ljudska prava da će prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je tu akciju.

Izvor : N1

Aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović privedene su nakon što su bacile nekoliko jaja na mural Ratka Mladića, da bi dan kasnije Đorđo Žujović iz Socijaldemokratske partije Srbije bacio kreč na mural.

Nakon toga grupa mladića oprala je kreč sa murala i od tada ga „čuvaju“.

U subotu je na Cvetnom trgu u Beogradu održan protest „Mural mora pasti“ koji je organizovalo više organizacija civilnog sektora. Na trgu su se okupili građanski aktivisti, ali i grupa desničara, između kojih je bila policija. Predviđena šetnja do Njegoševe ipak je otkazana iz bezbednosnih razloga. Nakon tog okupljanja, od Žena u crnom je nasilno otet i javno spaljen transparent „Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici“.

U ponedeljak je nepoznata osoba bacila crnu boju na mural Ratku Mladiću. I nakon toga nekoliko momaka je došlo i očistilo i popravilo mural.

Komentari

Vaš komentar