Koaliciji za slobodu medija pristupilo šest udruženja

Vesti 17. maj 202112:36 > 18:27 1 komentar

Memorandum o saradnji su u Kragujevcu potpisali predstavnici šest srpskih medijskih udruženja, a ugovor je simbolično potpisan u "pet do 12 ".

Glavni cilj Koalicije za slobodu medija je poboljšanje stanja na medijskoj sceni Srbije, a u hotelu „Kragujevac“ danas su predstavljeni i indikatori pomoću kojih će Koalicija u narednom periodu pratiti stanje u oblasti bezbednosti novinara, odnosno procenjivati nivo bezbednosti novinara i medijskih radnika u Srbiji.

Koalicija za slobodu medija predstavila je i preliminarne ocene procesa sufinansiranja projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, odnosno o toku i nepravilnostima uočenimna konkursima za medije na republičkom nivou.

„Želimo da pokađemo jasan stav i da postavimo neke cevene linije koje nećemo preći. Ovim smo jači i pokazujemo snagu. Od Koalicije za slobodu medija će ubuduće zavisiti mnogo toga.Mi smo najjača medijska grupacija udruženmja u Srbiji. Obićićemo i ostale gradove u Srbiji“, rekao je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić.

Memorandum o saradnji potpisali su Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare