Koalicija NADA predstavila svoj program za izbore za Grad Beograd

Vesti 29. jan 202214:26 23 komentara
Tanjug / Tara radovanović

"Bitno je da u Beogradu koalicija NADA ostvari najveći i najbolji mogući rezultat kako bi mogla da utiče na političke procese u gradu, jer ima mnogo toga dobrog, pametnog, promišljenog što hoćemo da realizujemo", izjavio je predsednik Demokratske stranke Srbije i kandidat ove koalicije za predsednika Srbije Miloš Jovanović.

„Beograd je bitan i zbog svih drugih izbora. Beograd je najveći rezervoar glasova za sve izbore, za beogradske po definiciji stvari, ali i za republičke i za predsedničke. Najveći rezervoar i za potpise koje ćemo morati da skupimo vrlo brzo već od 17. februara“, rekao je Jovanović na predstavljanju programa kolicije NADA za predstojeće izbore za Grad Beograd.

On je izrazio očekivanje da će posle ovih izbora NADA biti veći i relevantniji faktor na srpskoj političkoj sceni.
Vojislav Mihailović, kandidat za gradonačelnika Beograda, naglasio je da mu je velika čast što će biti nosilac liste za Beogradsku skupštinu.
„Prestonica nije samo glavni grad, već grad u kojem je stolovao kralj. Neozbiljno je davati obećanja pre nego što budemo imali uvid u finansije grada koje su sada 15 puta veće nego 1999. kada sam bio gradonačelnik“, istakao je on.
Upozorio je da se prosečni životni vek smanjio za nekoliko godina zbog zagađenja.
Tanjug / Tara Radovanović
„Najveći zagađivači su TENT i Vinča“, kazao je Mihailović i dodao da se zalaže za instaliranje filtera najnovije generacije u TENT- u i za izgradnju atomske centrale, ali ne u Srbiji, već za participaciju u radu centrale u Bugarskoj.
Obećao je da će u slučaju pobede na izborima smanjiti korupciju na „podnošljivu meru“, jer bi bilo „neozbiljno reći da je nju moguće iskoreniti“.
Na pitanje N1 o krivičnoj prijavi koju je najavila druga frakcija POKS-a, Vojislav Mihailović kaže da „svako ima pravo svakoga da tuži“, ali da on „u tome ne želi da učestvuje“.
Vladimir Đorđević, potpredsednik POKS-a, poručio je da se „naša pluća  seku na Kalemegdanu i u Pionirskom gradu“, i da „tom ludilu nema kraja“.
„Sve je sivo i sve je mračno. Osnov svega je upravo drvo. Imamo problem sa gradskim prevozom. Moraju da se promene svi autobusi, koji se koriste od 70ih i 80-ih. Nisu čuli za elektro autobuse. NADA hoće da otvori žute trake po celom gradu za autobuse ali i za putnička vozila u kojima su tri i više putnika. Nada je za nadzemne garaže, biciklističke mostove… U gradu se ništa nije promenilo već je samo još veći kolaps i haos“, istakao je Đorđević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare