Ko ima snimak nesreće kod Doljevca – porodica insistira da se misterija reši

Vesti 02. maj. 202119:13 > 19:2970 komentara
Podeli:

Nastavlja se misterija o dva minuta nesreće sa naplatne rampe Doljevac. Nakon što je predsednik Srbije potvrdio da snimak ne poseduje, članovi porodice stradale Stanike Gligorijević kažu da im je pre dve godine Aleksandar Vučić potvrdio da je snimak video i nudio im da ga pogledaju i oni, uz konstataciju da je užasan. Zašto se i taj snimak nije našao na suđenju vozaču Koridora Srbije, iako ga je advokat oštećenih tražio?

povezane vesti

Presude za saobraćajnu nezgodu kod naplatne rampe Doljevac izrečene su. Osnovni sud u Nišu osudio je na tri i godine i deset meseci zatvora Dejana Stanojevića, vozača direktora Koridora Srbije Zorana Babića. Porodica nastradale Stanike Gligorijević, i pored obećanja, nije videla ceo snimak.

„Tražim snimak, tih dva minuta, ne može da se završi suđenje ako po njihovom može, po našem ne može, imamo pravo žalbe, žalićemo se, bez tog snimka – ne“, kaže sestra poginule Mirjana Aleksić.

Snimak nije dobio ni sud. Samo jedna osoba javno je rekla da je snimak videla u celosti i to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Mene niti je ko pitao, niti posedujem snimak, znam šta su mi pokazali, niti mi je ko tražio bilo šta“, rekao je nedavno Vučić.

Aleksić, međutim, kaže:

„Kad je bio kod dece od moje sestre on je rekao, da hoće da pokaže snimak, snimak je kod njega, mada je snimak stravičan i užasan, da će da pošalje vozilo da ih odveze i doveze to je tad rekao i nikad nikad više“.

„Mi smo upravo zbog toga, računajući da on poseduje celokupan snimak zatražili prvo od predsednika da nam dostavi ili da dostavi sudu ili tužilaštvu, a zatim smo tražili i od Poverenika od javnog značaja. Poverenik je posle završnih reči odgovorio da on nije nadležan da od predsednika traži takvu vrstu informacija“, navodi advokat Božo Prelević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre dve godine u intervjuu za Glas Amerike rekao je da će tražiti da snimak vidi cela javnost.

„Ja ću da molim kao predsednik Republike nadležne organe da pokažu to i da vidite kako ste svi lažima služili svih predhodnih meseci“, rekao je tada Vučić.

I dalje ostaju pitanja bez odgovora ko je uzeo snimak, zbog čega, zašto snimak nije u sudu i zašto predsednik Vučić mora za to da moli nadležne organe.

„Jedino što smo mogli zaključiti kroz pitanja okrivljenom to je da je okrivljeni faktički pao sa Marsa na to mesto. On ni na jedno pitanje nije znao odgovor što samo podgreva sumnje o tome da li je on uopšte vozio kola“, navodi advokat Prelević.

Saobraćajna nezgoda u kojoj je poginula Stanika Gligorijevič dogodila se 31. januara 2019. godine. Službeni automobil Zorana Babića udarilo je vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi kod Doljevca.

Komentari

Vaš komentar